youtubede-danskedanmark

Kor og improvisation i Grækenland 2015

​Kor tager traditionelt udgangspunkt i dirigent, noder og aftaler. Men hvad sker der, når man åbner ørene og lader musikalitet, intuition og stemmerne bestemme musikkens udformning? Det bliver udgangspunktet, når vi i denne uge synger swingende rytmiske korarrangementer, circle songs og laver frie improvisationer.

Gennem frie improvisationer udforsker vi vores stemmer og skaber et rum, hvor alt er tilladt. Grimme og smukke lyde kan mødes i skøn forening, og vi vil opleve, hvordan musikalske øjeblikke kan opstå ud af deltagernes frie bidrag.

Vi vil også arbejde med at strukturerer vores indre musik og lave det til circle songs, som er en genre skabt af Bobby McFerrins vokale univers. I timerne vil vi arbejde ud fra forskellige oplægsmodeller, og har du lyst, kan du også prøve at styre gruppen.

Fra det rytmiske repertoire vil du lære et par lækre kor-arrangementer, hvor vi arbejder med klang, frasering og udtryk såvel som groove og rytmefornemmelse.

Målet med ugen er, at vi bliver friere, gladere og bedre sangere og korsangere. Kurset er tiltænkt mennesker, der har et aktivt forhold til deres stemme. Kor- eller solist- erfaring er en stor fordel, men frem for alt er du ikke bange for at prøve din stemme af sammen med andre. Det forventes at du har sangerfarring nok til at kunne "holde din egen stemme" mens andre synger noget andet. Workshoppen er også interessant for korledere og musiklærere, som ønsker ny inspiration.

Udover at vi arbejder med stemmen, circle songs og improvisation - vil du også blive guidet på solopgangsture, vandreture, morgensvømning, den græske gourmet og kultur.

​Hanne skriver:

Chios er en af de østlige øer i det græske øhav med kort afstand til Tyrkiet, på den korteste strækning mellem Chios og Tyrkiet er der 1500 m. Øen er ca.150 km lang og 45 km bred. Indbyggertallet er ca. 50.000. 

I den lille kystlandsby Karfas beliggende på den østlige side af Chios skal vi bo på klostret, som i dag fungerer primært som et pensionat, mens kirkens handlinger fortsat drives på græsk-ortodoks vis. Klostret ligger med udsigt udover det Ægæiske hav og med udsigt til Tyrkiet.

Værelserne er de tidligere munkeceller, som er enkle og indrettede, med en eller to senge, hylde, spejl og bord. De er kølige og et godt hvilested i siestaen på de varme dage. Der forefindes linned og tæppe, samt 2 håndklæder pr. rum. Du skal være indstillet på et enkelt materielt liv i klostret - kunne bevæge dig alene og sammen med andre i trygge rammer der varetages af kursuslederne.


Der er morgenmad inklusiv i prisen og et fælles udekøkken, hvor du alene eller sammen med andre fra gruppen kan tilberede de øvrige måltider – eller du kan spise i landsbyen, som har et varieret tilbud af restauranter med gode bud fra det græske køkken.


Denne ø og dette kloster og disse kurser har flyttet på noget i mig, som ikke kan forklares, men som må opleves.Det er en af livets rejser.

Vi har flere biler til rådighed, så mod billig leje, vil der blive rig mulighed for at se øens øvrige seværdigheder.

Kristian skriver:

"Der er en særlig magi der rammer mig når mange mennesker synger sammen. 

Jeg ynder at sætte mig helt foran scenen til korkoncerter fordi jeg ved at der er garanti for en musikalsk oplevelse, når koret åbner for sluserne på en engageret, nærværende og lyttende måde!

Det er det højeste mål for al det arbejde vi laver op til en koncert; at nå et fælles udtryk og dermed et aftryk af musikalsk magi! 

Jeg er lidt af et legebarn og jeg elsker det ukendte - ligeså meget som jeg faktisk frygter det - men jeg udfordrer mig selv og kaster mig ud i at finde på ny musik hele tiden og dermed bryde mine egne og musikkens grænser. 

Det bliver kun bedre af at gøre det med legekammerater og jeg har igennem de sidste 5 år fået ret stor erfarring i at smitte folk til at lege deres indre musik frem. 

Det er altid en meget nærværende oplevelse som får smilende og nye sider frem hos deltagerne."

Pris

Prisen inkluderer overnatning og morgenmad på klostret. 2 x frokost i løbet af ugen. Undervisning, information, forelæsning og guidede ture ifølge programmet.

Pris pr. Person i dobbeltværelse: kr. 5200.-
Pris pr. Person i enkeltværelse: kr. 5400.-
Prisen er eksklusiv flyrejse og rejse forsikring.

Undervisere

Kristian Skårhøj (f.1979)
Kristian Skårhøj har en kandidat samt solistklasseuddannelse som rytmisk korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med speciale i improvisation for ensembler. 

I 2008 lavede han sit kandidat projekt i samarbejde med Bobby McFerrin og har siden haft sit eget circle song ensemble, Songs Of The Moment. 

Udover at have været dirigent for rytmiske kor på alle niveauer er Kristian også en meget brugt workshopholder i Danmark og udlandet og har undervist på højskoler, musikskoler, MGK og konservatorierne. 

Kristian komponerede i 2010 et 'Pinseoratorium' for rytmisk kor og percussion og har også lavet skoleturnéer med sit børneimprovisationsprojekt ¡SKRÅL!. 

Desuden er Kristian sanger i det professionelle vokalensemble Voxnorth

​Kursusleder

Hanne Ringgaard Møller, Lektor v/ UC Lillebælt og leder af Balladen; stedet for bevægelse og bevidsthed. Aut. Fysioterapeut og bevægelsesterapeut, MSc i Rehabilitering.
Hanne R. Møller har arrangeret kurser til Chios gennem de sidste 5 år i yoga, vandreture, bevægelesskommunikation, stemme og sang

Tilmelding

Foregår på mail til info@balladen.dk eller tlf. 60 77 65 66

Indbetaling af kursusafgift til konto 2029 4385878392

Mht. til flyrejser er det muligt at flyve direkte til Chios. Eller til Athen og fra Athen videre til Chios.

Det er også muligt at flyve til Lesbos og herfra sejle til Chios (ca. tre timers sejlads).

Vi er gerne behjælpelige med information vedrørende flyrejsen og den kan også mod et mindre gebyr bestilles igennem Balladen

Firma

Balladen

CVR: 18052040​

Adresse​

Blåbærvænget 10

5700 Svendborg

Kontakt

Telefon: 24 84 30 42

E-mail: info@balladen.dk